Tuesday, 20 August 2013

Vattnig mat

Vi har kämpat en del med hemlagad mat när det gäller Freja. Jag vill gärna laga hennes mat själv. Men det vill tydligen inte Freja! Hon spottar och fräser, får hulkningar och hostar när hon äter vår mat. Även fast det är en slät puré.

Häromdagen fick jag nog när hon totalvägrade att äta maten jag lagat. Åkte till affären och köpte barnmat på burk så jag kunde testa om det var att hon inte ville ha mat, eller om det var VÅR mat hon inte ville äta. Guess what? Hon öppnade munnen som en liten fågelunge och mumsade köpemat.

Men jag gav inte upp där! Lagade mer mat till henne och försökte få henne att äta i tre dagar. Nepp nepp nepp, det var blä blä blä. Idag fick hon köpemat igen. Självklart mumsade hon på...

Det jag inte förstår är att (enligt mig) barnmaten smakar vatten. FREJA TYCKER INTE ENS OM VATTEN! Vad är logiken? Jefla onge! Jag får väl köra med burkarna ett tag och bgga upp motivationen till att laga mat till henne och sedan testa igen om hon äter hemlagat. Tåååålamoooood.

Vad bilden har med inlägget att göra? Jo nu är det såhär att Freja ar blivit ganska rörlig. Tar sig lite framåt och mycket bakåt. Idag när jag gjorde fruktpuré (ja den äter hon ju i alla fall) till henne så hittade hon Sveas vattenskål. Detta resulterade i vatten över halva golvet och en blöt Freja. Men lika glad var hon för det den lilla rackaren!

1 comment:

Daniela said...

Så glad hela tiden lilla trollet! Tack för idag, jättekul att träffa er! Ses snart igen.